Amazon u Beogradu

Da, dobro ste pročitali. Pustolovina, zabava, fantazija, drama, romansa… Priroda nam je na dohvat ruke podarila kompletan paket. Bez mnogo cimanja i komplikacija oko organizacije, NoFatNoStress vas vodi u avanturu koju ne biste mogli ni da pretpostavite da postoji u Beogradu.

 

Krećeš od Zemuna. Smeštaš se u svoj kajak. Prethodno iskustvo ti nije potrebno i sve instrukcije dobiješ na licu mesta. Kajaci su sigurni i nema mesta panici. Adrenalin raste. Mora se preveslati Dunav po širini. U nekim periodima godine struje znaju biti jake pa je potrebno malo više snage. Ali zato chill koji te čeka posle….ne može se rečima opisati.

 

Gledamo levo-desno, kako nas neki teretni brod ne bi pokupio. Veslamo ka suprotnoj obali reke. Pomažemo jedni drugima, bodrimo jedni druge kako ne bi bilo zaostajanja. Kao pravi tim stižemo do druge obale. 1/3 našeg puta za danas je uspešno preveslana. Neki su možda malo izmoreni, neki pucaju od snage. Svi smo u znatiželji šta nas to još čeka. Zalazimo u kanale reke Dunav koji su puni raznog biljnog i životinjskog sveta i ostajemo bez teksta.

Dobrodošli u Amazon

“Kadar nevera”. Pravi raj za oči. Mir, tišina, cvrkut ptica, voda… Pa šta ti je još potrebno. Beg od gradske šizofrenije. Gledaš oko sebe i vidiš samo plavu i zelenu boju. Netaknuta priroda. Stanište pojedinih životinjskih jedinki koje se samo na ovom mestu mogu sresti. Uz malo sreće, naićiete i na orla belorepana koji gospodari ovim delovima.

 

Ono na šta smo navikli u svakodnevnici, toga ovde nema.

 

Prepusti se čarima netaknutog okrućenja i zaboravi na stres. Priroda je ta koja leči, smiruje, obnavlja, povezuje.

 

Više o kajak avanturama pogledaj OVDE.

Read Previous

Budi human

Read Next

Rafting na reci Zambezi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *