Ovčarsko-kablarska kajak pustolovina

Razmišljaš o avanturi? Misliš da je to moguće samo na filmu ili u džungli? Vidiš naslov I odjednom te obuzima radost dok shvataš polako da to nije tako! Shvataš da te na samo 150 km od Beograda čeka prava pustolovina. Da! Uzbuđenje raste jer znaš da ćeš na Ovčarsko-kablarskoj klisuri doživeti pravu kajak avanturu!

Najživopisnija klisura, usečena između planinskih masiva Ovčara i Kablara, spremna je da te ostavi bez daha. Bilo da si profesionalac ili početnik, NoFatNoStress pobrinuće se za tvoj nezaboravni kajak trening.

Tačno je podne! Iskusni trener spremio te je za upravljanje kajakom. Osećaš se bezbedno… sigurnosni prsluk je tu, hvataš vesla i krećeš! Postaješ deo netaknute prirode. Dok uživaš u lepotama predela, znaš da je to bio pravi izbor! Sa ljudima si koji su tu iz istog razloga kao I ti. Dok veslate, bodrite se međusobno, a tebi je drago što si deo tima.

Gledaš I ne veruješ! Oduševljavaju te uklješteni meandri Zapadne Morave. Šum vode I zelenilo čine da ti dragoceni trenuci ostanu zauvek urezani u tvom sećanju. Taman kad misliš da si video sve, ugledaš neverovatne predstavnike biljnih I životinjskih vrsta. Planinska uzvišenja, sačinjena od krečnjaka još iz perioda trijasa, pružaju se kao na dlanu. Široka od 50 do 100 m, dugačka 20 km sa najvećom dubinom od 710 m, ova klisura osvojila te je već na prvi pogled. Kajaking je posebno začinio I učinio sve čarobnim.

Sunce je u tvojoj kosi… na tvom licu, uživaš u raju, a da je sve stvarno, podseti te voda koja te s vremena na vreme zapljusne. Da! Malo si mokar, ali se ne osećaš pokislo već kao jedno sa prirodom I vremenom. NoFatNoStress pripremio te je na sve. Imaš rezervnu odeću tako da možeš da se prepustiš avanturi I da ne brineš, baš kao kad smo bili deca!

Izražene okuke rečnog toka šire tvoje zenice, pa ne čudi da je ova klisura proglašena kao zaštićeno prirodno dobro. Upuštanjem u ovakvu avanturu prekinuta je kolotečina! Monotonu realnost zamenilo je uzbuđenje! Umesto gradske buke cvrkut ptica! Videli ste orla ili sivog sokola… veslate I dalje, a raj prirode ne prestaje. Tajanstvene šume, krečnjačke stene, u kojima se vide otvori pećina, govore same za sebe. Veslo ne puštaš, sviđa ti se osećaj da osvajaš prirodu. Kajak je sve što ti je potrebno da bi se osećao moćno. Njega pokreće tvoja snaga I snaga svih koji su isto tu kako bi zagrlili prirodu.

Pazi se! Nakon što sve bude gotovo, javiće se želja da ponoviš sve iznova. Na svu sreću, možeš to kad god poželiš!

Još uvek se dvoumiš zato što si početnik? Nema potrebe. Eto prilike da upoznaš ljude I da budeš bogatiji za još jedno životno iskustvo. Otisni se na najuzbudljivije putovanje I zaboravi na sve. Ne dozvoli da život protiče pored tebe I da budeš samo posmatrač. Upusti se u nepoznato, proživi svoju kajak avanturu!

Ulovi svoju pustolovinu! Ovčarsko-kablarska klisura čeka da je osvojiš…

Read Previous

Rafting na reci Zambezi

Read Next

Vijetnam

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *